Vetenskapsrådet
"Det gåtfulla är det mest upphöjda vi kan hoppas få erfara. Det är källan till all sann konst och vetenskap."
- Albert Einstein
Det här är tidningen Tentakels arkiverade webbsidor. Tidningen lades ned 2011.
November 2011 Nr 3

Ett mer enhetligt Vetenskapsråd

Huvudsekreterare Sven Stafström. (Foto: Vetenskapsrådet)

Vetenskapsrådet är inne i en process där vi skapar ett mer enhetligt forskningsråd. Det kommer att synas bland annat i kommande utlysningar där de flesta regler kommer att bli samma oavsett vilket ämnesråd man tillhör.

Ett annat synligt tecken är att Vetenskapsrådet till våren startar EN ny webbtidning och lägger ner de nuvarande ämnesrådsspecifika tidskrifterna, däribland vår egen Tentakel.

Ett visst vemod

Lite sorgligt är det naturligtvis eftersom vi som arbetat med Tentakel har kunnat styra innehållet väldigt mycket på egen hand, det har skapat engagemang och förhoppningsvis ett innehåll som varit anpassat till läsekretsens intressen.

I sin spalt nedan berättar Tentakels redaktör Eva Barkeman lite mer om arbetet bakom Tentakel och minns höjdpunkterna.

Utmaningen i arbetet med den nya tidningen blir att behålla vår läsekrets och kunna publicera artiklar och debatter som också kan locka andra att ta del av vad som händer inom naturvetenskap och teknikvetenskap. Jag är säker på att vi kommer att lyckas i detta.

Håll utkik i april

Någon gång under våren, troligtvis i april, kommer det första numret av den nya webbtidningen ut och den kommer naturligtvis att spridas till alla Tentakels läsare, något att se fram emot!

Jag vill här varmt tacka alla som varit inblandade i Tentakel, speciellt Eva Barkeman som producerat tidningen, Arne Johansson som tog initiativ till att starta Tentakel, Siv Engelmark som tagit vid efter Eva i arbetet med de senaste numren.

Tack också till alla engagerade debattörer, "röster", och läsare – vi ses igen i vår nya tidning.

Sven Stafström
Huvudsekreterare i ämnesrådet för naturvetenskap och teknik

Datum: 2011-11-07
Skriv ut

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är avstängd.
Välkommen tillbaka med dina kommentarer i den nya webbtidningen Curie från Vetenskapsrådet som lanserades 2012.
Ansvarig utgivare: Tomas Nilsson. Redaktör: Eva Barkeman.
Allt material på www.tentakel.vr.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna artiklar men ange alltid källa.