Vetenskapsrådet
"Det vi vill ha är kunskap, men det vi får kallas information. "
- Peter Gärdenfors
Det här är tidningen Tentakels arkiverade webbsidor. Tidningen lades ned 2011.
December 2010 Nr 5

Mille Millnert blir ny GD på Vetenskapsrådet

Mille Millnert blir ny chef för Vetenskapsrådet. (Foto: Peter Karlsson, Svarteld form & foto AB)

Den 1 februari tillträder Mille Millnert som ny generaldirektör efter avgående Pär Omling som var generaldirektör sedan Vetenskapsrådet bildades 2001.
Mille Millnert är professor i reglerteknik och sedan 2004 rektor för Linköpings universitet. Regeringen utsåg Millner till generaldirektör den 9 december.
 
– Om Sverige ska fortsätta vara ett framgångsrikt land måste vi ha forskning i världsklass. Vi måste vässa oss på alla nivåer och Vetenskapsrådet har en viktig roll att spela. Mille Millnert har framgångsrikt lett ett stort universitet och har en bred förankring i högskolesektorn. Det ger honom helt rätt profil för detta viktiga uppdrag, säger Jan Björklund i ett pressmeddelandelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

– Jag är givetvis stolt över utnämningen. Efter många år i den akademiska världen, nu senast som rektor, ska det bli spännande att arbeta med ett nationellt perspektiv på de viktiga forskningsfrågorna, säger Mille Millnert.

Enligt LiU-nyttlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, nyhetsbrevet från Linköpings universitet, får Vetenskapsrådet en stark och drivande chef.

 
Fotnot: Se tv-intervjun med Mille MIllnertlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som makthavare från i somras, i programmet 30 minuter.

Eva Barkeman

Datum: 2010-12-16
Skriv ut

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är avstängd.
Välkommen tillbaka med dina kommentarer i den nya webbtidningen Curie från Vetenskapsrådet som lanserades 2012.
Ansvarig utgivare: Tomas Nilsson. Redaktör: Eva Barkeman.
Allt material på www.tentakel.vr.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna artiklar men ange alltid källa.