Vetenskapsrådet
"Motsatsen till en korrekt förklaring är en felaktig förklaring. Men motsatsen till en djupsinnig sanning kan mycket väl vara en annan djupsinnig sanning."
- Niels Bohr
Det här är tidningen Tentakels arkiverade webbsidor. Tidningen lades ned 2011.
September 2009 Nr 6

Två nya rektorer utsedda

Stephen Hwang, ny rektor vid Linnéuniversitetet.

Johan Sterte, ny rektor vid Luleå tekniska högskola.

Stephen Hwang från Karlstad universitet blir rektor vid nya Linnéuniversitet. Och Växjö universitets tidigare rektor Johan Sterte blir rektor vid Luleå tekniska universitet.
Johan Sterte, professor i kemisk teknologi, är ett lysande exempel på forskares rörlighet: Stockholmaren som växte upp i Småland och tog sin examen på Chalmers och blev rektor vid Växjö universitet, återvänder alltså nu till Luleå tekniska universitet där han tidigare varit prorektor.

Tillträdde 1 september

Johan Stertes förordnande som rektor vid Luleå tekniska universitet sträcker sig till den 31 augusti 2015. Han tillträdde den 1 september.

När Växjö universitet vid årsskiftet slås samman med Högskolan i Kalmar och bildar Linnéuniversitet, blir Stephen Hwang rektor. Hwang är professor i fysik och idag dekan vid Karlstads universitet.

"Hedrande"

– Det känns mycket roligt att det formella beslutet nu är fattat. Det är hedrande att ha fått uppdraget att leda Linnéuniversitetet och jag kan nu med full kraft gå in i arbetet som rektor och aktivt delta i utvecklingen av ett nytt starkt universitet, säger Stephen Hwang.

Hans förordnande sträcker sig från den 1 januari 2010 till och med den 31 december 2015.

Eva Barkeman

Datum: 2009-09-07
Skriv ut

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är avstängd.
Välkommen tillbaka med dina kommentarer i den nya webbtidningen Curie från Vetenskapsrådet som lanserades 2012.
Ansvarig utgivare: Tomas Nilsson. Redaktör: Eva Barkeman.
Allt material på www.tentakel.vr.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna artiklar men ange alltid källa.