Vetenskapsrådet
"Ju mera begripligt universum förefaller, desto mera meningslöst blir det."
- Steven Weinberg
Det här är tidningen Tentakels arkiverade webbsidor. Tidningen lades ned 2011.
Juni 2009 Nr 5

<span class="bldtextfoto">Foto: </span>

Fly me to the moon

<span class="bldtextfoto">Foto: Cosmonova</span>I det här rymdäventyret följer tecknade flugor med Armstrong till månen.

Titel: Fly me to the moon, tecknad 3D
Längd: Cirka 50 minuter
Visas: På Cosmonova, Naturhistoriska museet i Stockholm
Rymdraketen som kom flygande mot oss var häftig, men glasögonen skavde, kommenterar sjuåringen Cosmonovas senaste film.  Fly me to the moon i 3D-format är en tecknad rymdfärd till månen.

Låg åldersgräns

Rymdäventyret med de tre modiga flugkillarna som tar sig ombord på Apollo 11 för att åka med på den första bemannade månturen 1969 lockar kanske mest barnfamiljer. Åldersgränsen på fem år är möjligen lite låg, några av effekterna verkar skrämmande på de två medföljande femåringarna, medan sjuåringen tycker att det mest är spännande.

Filmens 3D-format är förstås effektfullt när det handlar om flygande saker som flugor och rymdraketer, som verkar komma farande rakt ut i publiken. Och runt om i publiken sträcks ivriga små armar ut som försöker röra de flygande föremålen.

Kräver barnasinne

Fly me to the moon är en detaljrik och spännande film för barn, men som vuxen behövs nog en stor portion barnasinne för att uppskatta filmen. Kanske är det åldern, men tyvärr är de medföljande barnen mer fokuserade på om de tre flugkillarna Nat, IQ och Scooter ska komma hem till sina oroliga mammor än om de ska lyckas ta sig till månen.

Trots att filmen vänder sig till en publik från 5 år finns 3D-glasögonen endast i vuxenstorlek. Det känns som ett minus, för att ha ett par för stora halkiga glasögon på näsan förtar en del av upplevelsen.

 
Betyg: 3 Tentakler

Pamela Werner

Datum: 2009-06-01
Skriv ut

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är avstängd.
Välkommen tillbaka med dina kommentarer i den nya webbtidningen Curie från Vetenskapsrådet som lanserades 2012.
Ansvarig utgivare: Tomas Nilsson. Redaktör: Eva Barkeman.
Allt material på www.tentakel.vr.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna artiklar men ange alltid källa.