Webbfrågan
Tänker du söka medel från Vetenskapsrådet i år?

46% 10% 42%
Antalet svar:66
Nästa nummer
Den 30 april

Skuggor i Cambridge
Alla snackar om kreativa forskningsmiljöer.
I Leipzig bygger Svante Pääbo klätterväggar och ställer in pingisbord för sina forskare.

I Cambridge, som jag besökte i början av mars tillsammans med Vetenskapsrådets handläggare inom naturvetenskap och teknik, sitter kreativiteten i varenda gatusten.

Där vibrerar hela luften av historiens vingslag. Bara så där. Puben Eagle där Watson och Crick presenterade sin DNA-spiral. Biblioteket i Trinity College där man kan se Newtons eget exemplar av förstautgåvan av Principia. Cavendish-laboratoriet där stora forskare som J.J. Thomson, Ernest Rutherford, James Chadwick, Francis Crick och James Watson verkat.

Kanske ett bra ställe att göra postdok? I det här numret av Tentakel kan du läsa vad man ska tänka på inför sin postdok.
Men då gäller det att ha disputerat, och inte kommit in som skuggdoktorand – ett problem vi uppmärksammar i detta nummer.

Vi tipsar också om hur man skriver en bra ansökan om forskningsmedel. En av dem som formulerat sig rätt och fått pengar från Vetenskapsrådet är Per Olof Hulth, svensk projektledare för jätteteleskopet Amanda/IceCube. Läs om projektet i Tentakel.

Lycka till med årets ansökningar!
2007-03-26

Du verkar inte ha den version av Adobe Flash Player som krävs!

Du kan ladda ner den här
Forskning.se