Webbfrågan
Ska publiceringsframgång/ citeringsgrad vägas in vid bedömning av ansökningar?

61% 2% 37%
Antalet svar:100
Nästa nummer
Den 2 maj

Här är paret som gifte sig på Esrange
Foto: Rymdbolaget
Torkel Stiernlöf sa ja till sin Jessica-Ann Walker på raketbasen Esrange.
Rymden är romantisk. Men även raketbaser.
Det tycker i alla fall Jessica-Ann Walker från Bandhagen, som gifte sig med Torkel Stiernlöf vid raketrampen på raketbasen Esrange utanför Kiruna i februari.
Hur kom ni på idén?
– Vi var där i somras och blev helt sålda på Esrange. Senare när vi spånade om var vi skulle gifta oss tänkte vi på Kiruna och kom ihåg den häftiga uppskjutningshallen, säger Jessica-Ann Walker.

Hur reagerade personalen på Esrange?
– Platschefen satte nog kaffet i halsen när jag ringde och frågade. Men ju närmare vigseldatumet desto mer engagerade blev de. Jag är skådespelare och tänker i scenrum och planerade ljussättningen. De tog min regi väldigt väl.

Hur blev bröllopet?
– Det var jättehäftigt! Man hade tänt upp marschaller i den långa gången som leder fram till uppskjutningshallen. Där inne var det spottar som lyste upp rampen och stearinljus var tända. Vi hade klassisk musik och det var väldigt stämningsfullt och vackert.

Men kallt?
– Det var minus 25 grader. De hade blåst på med värmefläktar i hallen i flera dygn men under vigseln fick man stänga av dem. Det var kallt som tusan men häftigt.

Ni var först ut med att gifta er där. Ni kanske har startat en trend?
– Ja, man vet aldrig.

Än så länge har brudparen inte börjat rusa till Esrange, inte ens de interna medarbetarna.
– Det var roligt att någon blev inspirerad till bröllop när de såg uppskjutningsrampen. Men blir det rusning hit får vi nog överväga att ta betalt för lokalerna, säger Barbro Minde på Esrange.
2006-03-27