Webbfrågan
Har du någon gång funderat på att hoppa av den akademiska karriären på grund av diskriminering?

31% 1% 66%
Antalet svar:180

Tidningen är till för dig!
Kolnanorör, nya forskningsanslag och en gammal forskningsstation vid Nordpolen. Det är en del av innehållet i första numret av Tentakel.

Som nättidning vill vi utnyttja webbens fulla kapacitet. Njut av filmen från Göteborgs universitet, som visar världens kanske minsta strömbrytare – i form av en enda kolmolekyl. Det är ett exempel på nanoteknik inom den kondenserade materiens fysik – ett område som enligt Vetenskapsrådets senaste utvärdering håller världsklass.
Är det Fysikens år så är det!

Särskilt stolta är vi att i varje nummer kunna presentera en specialtecknad serie med aktuellt vetenskapligt tema, av vetenskapsjournalisten Kaianders Sempler.

Min förhoppning är att Tentakel ska blir en naturlig plattform för forskare och andra att ta del av och diskutera aktuella forskningsfrågor inom naturvetenskap och teknik. Varje månad kommer ett nytt nummer. Händer det något stort uppdateras förstås det aktuella numret direkt.

Jämställdheten är en het fråga även i den akademiska världen. I premiärnumret finns en debattartikel på temat. Vad tycker du? Låt debatten går vidare i Tentakel.

Läs, fundera, kommentera och provocera!
Tidningen är till för Dig.

Fotnot: Ordet tentakel härstammar från latinets  te´nto, som betyder treva eller vidröra.
2005-10-18