Webbfrågan
Har du någon gång funderat på att hoppa av den akademiska karriären på grund av diskriminering?

31% 1% 66%
Antalet svar:180

Vi har tentaklerna ute
Arne Johansson
I en värld med allt snabbare förändringstakt är det viktigt att ha sina tentakler ute för att känna av förändringens vindar. Det gäller i högsta grad också forsknings- och forskningsfinansieringsvärlden numer.

Vi har länge känt behovet att skapa en bra kontaktkanal mellan Vetenskapsrådet och forskarvärlden på den teknik- och naturvetenskapliga sidan. Vi hoppas att med nättidningen Tentakel kunna fånga in olika typer av läsare och bjuda på aktuell information från den svenska såväl som den internationella arenan både vad gäller forskning och forskningspolitik.

Till exempel är det roligt att kunna berätta om den senaste utvärderingen av svensk forskning inom den kondenserade materiens fysik, där vi håller världsklass.

Vi har också som ambition att utnyttja det moderna mediets möjligheter visuellt och kunna vara lite koncisare, lite rappare samtidigt som det kommer att finnas möjligheter för läsarna att ge respons, debattera…

Med den elektroniska formen kommer också möjligheten att nå ut lite oftare till en begränsad kostnad. Jag håller tummarna för att våra läsare ska ta en aktiv del i Tentakels framtida utformning och ge vår redaktör Eva Barkeman många goda tips och förslag. Ja, då kör vi …
2005-10-18