Kommentera "Varför är beviljningsgraden högre för män?"
Tentakel

Anmäl

Beviljningsgrad

Inom NT får man nog bryta ner statistiken mera: Det finns fler kvinnor inom t ex kemiteknik än inom systemvetenskap. Om nu också kemiteknik har lägre beviljningsgrad än vad systemvetenskapen har, så påverkar det utfallet för kvinnor mer än för män. Arne Johansson påpekar dessutom att medelåldern är lägre bland kvinnliga sökanden. Där till kommer att antal forskarår kan vara än lägre på av föräldraledighet.

Det är oklart vad man menar med ansökningar från kvinnor: Är det ansökningar med enbart kvinnliga sökanden? Hur räknas en ansökan med en eller fler kvinnliga medsökande?

Det vore tacksamt med en undersökning, men den måste vara vetenskaplig och innefatta alla effekter som kan påverka beviljningsgraden för kvinnor och män. (Sedan tror jag att beviljningsgraden skiljer mer mellan olika ämnesområden än mellan sökandes kön; speciellt för ämnen som inte har en tydlig hemvist i ett eller annan ämnesråd, vilka behandlas styvmoderligt.)

Terold
2006-12-18
14:19:04
Anmäl

Varför är beviljningsgraden högre för män?

Jag stödjer helt och fullt Karin Lundstedt-Enkels resonemang! Något är definitivt fel! Dags att sluta debattera och ta reda på vad!
Anita Lloyd Spetz

Anita Lloyd Spetz
2006-12-18
16:40:11
KOMMENTERA:
Förnamn:

Efternamn:
Rubrik:

E-postadress (Visas ej):

Kommentar:
Kontrollfråga:
Vad är 2 plus 4:
SKICKA 
REGLER