Kommentera "Blir kvinnor sämre forskare efter 30?"
Tentakel

Anmäl

Nätverk är en nyckel

Bra artikel du skrivit! Visst är det intressant hur andelen kvinnor kan öka så mycket på de lägre nivåerna utan att det ger nämnvärda effekter i de övre skikten. Just det här med olika typer av nätverk hos män respektive kvinnor tror jag verkligen är en springande punkt i detta sammanhang.

Såsom avhoppad akademiker (numera grön, men nöjd gymnasielärare) fascineras jag än mer av hur de yngre männen backas upp av deras äldre ?mentorer? ? sällan hör jag en man berätta om hur duktig en yngre kvinnlig adept är. Däremot hör jag på min plats långt borta att den och den mannen är SÅ duktig! Good for him. För att komma vidare inom akademin tycks alla behöva en äldre, välrenomerad man(!) som öppet stödjer ens person. Synd bara att det är så sällan en kvinna har det.

Jag kan bara hålla med alla som söker mer statistik och mer djupanalyser av läget på jämställdhetsfronten ? att få bättre koll på problemet är första steget på väg mot vettiga åtgärder. Lycka till alla ni som kämpar på ? jag tror på en mer jämställd framtid även inom akademin!

Ulrika Rosengren
2006-01-30
21:23:45
Anmäl

Så sant skrivet.

Du har skrivit en sann och bra artikel och jag kan inte annat än sucka. Vad ska vi göra åt eländet KONKRET?
Utan konkreta handlingsplaner blir allt man skriver vackra ord. Vi kvinnor måste kämpa på och finna våra vägar fram till ett mer jämställt forskarsamhälle. Men det krävs också att alla män aktivt deltar i förändringsprocessen.

Katrin Lundstedt-Enkel
2006-12-11
11:27:40
KOMMENTERA:
Förnamn:

Efternamn:
Rubrik:

E-postadress (Visas ej):

Kommentar:
Kontrollfråga:
Vad är 2 multiplicerat med 2:
SKICKA 
REGLER