Kommentera ""Män väljer män""
Tentakel

Anmäl

Diskriminering...

Pinsamt Claes... Positiv särbehandling är diskriminering, och är det särbehandling på grund av kön så kan det ju inte vara annat än könsdiskriminering!
Det är vidriga förhållanden att vara ung forskare i Sverige idag, så jag har full förståelse för att de slutar. Tyvärr gäller dock att det är lika illa för BÅDE män och kvinnor.

Martin
2005-11-30
11:05:27
Anmäl

Lär er av HELA verkligheten

Sanningen är att det dominerande könet på en arbetsplats väljer någon som är som de själva. Att detta bara skulle drabba kvinnor är skitsnack. Jag vet. Könsdiskriminering är INTE ett kvinnoproblem utan ett problem för HELA samhället.

Matte
2005-12-09
11:02:00
Anmäl

"Sanningen är"

"Sanningen är" - sådan pratar den som inte har helt på fötterna. Att kvinnor har mindre makt och pengar i samhället - ja inte är det mannens problem! Kvinnodiskrimineringen är väl dokumenterad. Det finns siffror på hur många rektorer och chefer som finns i kvinnodominerande yrken som är män och sanningen är ;) att det inte står i relation till könsfördelningen i övrigt.

Anne
2005-12-13
14:21:04
Anmäl

Bäste Martin,

I den akademiska världen har det alltid funnits fler villiga kandidater än lediga platser. (Med ett tillfälligt undantag för molekylärbiologi och biomedicin under 1980- och 90-talen.) Därför är det tufft för män att komma fram. Men om man använder sina ögon till att se och sin hjärna åt att reflektera kan även en man inse att det är ännu tuffare för kvinnor. Och tror vi på alla människors lika värde måste man försöka göra något åt det ...

Henrik Brändén
2005-12-20
12:36:25
Anmäl

män prioriterar karriären

Försvar av positiv särbehandling som kompensation för diskriminering förutsätter bland annat att könens förmåga och prioriteringar är jämförbara (annars skulle skillnader uppstå utan den diskriminering som anses legitimera särbehandlingen). Vad gäller särskilt prioriteringar finns mycket forskning som visar på stora könsskillnader - män prioriterar karriären högre än kvinnor, och lägger ned mer tid på den, vilket får välkända effekter. Därför kan det ifrågasättas om positiv särbehandling är en kompensation för diskriminering, vilket oftast hävdas.

Jonas
2006-03-03
03:34:01
Anmäl

Akademisk homosocialitet

Den akademiska homosocialiteten är så tydlig att den går att ta på. Den är så djupt rotad att om man försöker plocka bort den följer så pass stora delar av den akademiska manliga belåtenheten med att resterna inte håller ihop. Män av den akademiska världen är inte män av verkligheten. De ser inte kvinnors kunnande som tillgång utan som ett intrång som försvårar deras tillvaro.

Eva
2006-03-06
22:37:51
KOMMENTERA:
Förnamn:

Efternamn:
Rubrik:

E-postadress (Visas ej):

Kommentar:
Kontrollfråga:
Vad är 4 multiplicerat med 2:
SKICKA 
REGLER